អត្ថប្រយោជន៍របស់តាសក់
តាសក់ ៖ គឺជាបន្លែដ៏ប្រជាប្រិយមួយសម្រាប់មុខម្ហូបទូទៅនៅលើពិភពលោកក៏ដូចជា ប្រទេសកម្ពុជាយើងផងដែរ។ ប្រជាជនយើងចូលចិត្តយកត្រសក់មកធ្វើជាជ្រក់ ចាវ ឬធ្វើជាអន្លក់ជាដើម។ តើលោកអ្នកដឹងទេថា ការពិសាត្រសក់ស្រស់ផ្ដល់នូវអត្ថប្រយោជន៍អ្វីខ្លះដល់រាងកាយ? ទាំងនេះគឺជាអត្ថប្រយោជន៍ទាំង ៦ ចំណុចនៃការពិសាត្រសក់៖
- សម្បូរទៅដោយជីវជាតិ៖ ត្រសក់ផ្ទុកជាតិកាឡូរីទាប និងមានវីតាមីន សារធាតុចិញ្ចឹមខ្ពស់។ នៅក្នុងត្រសក់ ៣០០ ក្រាមមានផ្ទុកប្រូតេអ៊ីន ២ ក្រាម សរសៃ Fiber ២ ក្រាម និងសារជាតិចិញ្ចឹមជាច្រើនទៀត ហើយជាពិសេសនោះមិនមានផ្ទុកសារធាតុដែលធ្វើឲ្យឡើងគីឡូថែមទៀតផង។
- ផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម៖ ការសិក្សាមួយបានបង្ហាញថា ការពិសាត្រសក់ជួយកម្ចាត់ជាតិអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងរាងកាយ។ ជាតិអុកស៊ីតកម្មគឺជារ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលវាផ្ដល់ផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពរបស់យើងដូចជា ជំងឺមហារីក ជំងឺបេះដូង និងបញ្ហាស្រ្តេសជាដើម។
- ផ្ដល់ជាតិសំណើម៖ នៅក្នុងត្រសក់មួយ មានផ្ទុកជាតិទឹក ៩៦% ដែលកត្តានេះវាជួយបំពេញជាតិទឹកនៅក្នុងរាងកាយបានយ៉ាងល្អ។ ដូចនេះ វាបានផ្ដល់ជាតិសំណើមបានយ៉ាងល្អដល់រាងកាយ និងស្បែកដែលការពារការប្រេះស្បែកបានយ៉ាងល្អ ជាពិសេសនៅក្នុងរដូវត្រជាក់។
- ជួយសម្រកទម្ងន់៖ ដោយសារតែត្រសក់ផ្ទុកជាតិកាឡូរីទាប ត្រសក់គឺជាជម្រើសដ៏ល្អមួយសម្រាប់អ្នកចង់បញ្ចុះទម្ងន់។ ត្រសក់ចំនួន ៣០០ ក្រាមផ្ទុកជាតិកាឡូរី ៤៥ ក្រាម ដូចនេះលោកអ្នកអាចពិសាដោយមិនព្រួយពីបញ្ហាឡើងទម្ងន់ ហើយថែមទាំងជួយដល់សុខភាពបានច្រើនទៀតផង។
- កាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម៖ ការស្រាវជ្រាវលើសត្វមួយបានបង្ហាញថា ត្រសក់អាចជួយកាត់បន្ថយជាតិស្ករនៅក្នុងឈាម និងការពារពីការកើតជំងឺទឹកនោមផ្អែមបានទៀតផង។
- សម្រួលដល់ដំណើរការពោះវៀន៖ ការបរិភោគត្រសក់ជួយឲ្យសម្រួលដល់ចលនាពោះវៀន។ ដោយសារជាតិទឹកនៅក្នុងបន្លែមួយមុខនេះ វាជួយព្យាបាលបញ្ហាទល់លាមក សម្រួលដល់ការបន្ទោរបង់បានល្អ។
0 Comments