អត្ថប្រយោជន៍របស់ស្ពៃក្ដោប

     

អត្ថប្រយោជន៍របស់ស្ពៃក្ដោប

        ស្ពៃក្ដោប មានអត្ថប្រយោជន៍ដ៏អស្ចារ្យចំពោះសុខភាពគួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើលនិងអាចនៅស្រស់រយៈពេលយូរ ផលប្រយោជន៍ស្ពៃក្ដោបចំពោះសុខភាព៖ 

    1. ជួយដល់ការរំលាយអាហារ៖ ស្ពៃក្ដោប គឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃសរសៃដែលមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់សម្រាប់សុខភាពប្រព័ន្ធរំលាយអាហាររបស់យើង។ វាការពារការទល់លាមកធ្វើឱ្យពោះវៀនរបស់អ្នកមានភាពប្រសើរនិងការពារការរមួលក្រពើនិងហើមពោះ។ ទទួលទានជាប្រចាំរបស់ឆ្អឹងខ្នងធ្វើអោយការវិវត្តនៃជម្ងឺធ្ងន់ធ្ងរដូចជាជំងឺមហារីកពោះវៀនធំនិងក្រពះ។
    2. បង្កើនកម្រិតថាមពល៖ ដោយសារតែជាតិដែកខ្ពស់ម្ហូបអាហារនេះបង្កើនថាមពលបង្កើនចរន្តឈាមនិងរំលាយអាហារ។ វាការពារភាពស្លេកស្លាំងនិងការប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការឈឺក្បាលនិងអស់កម្លាំង។
    3. ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ៖ ស្ពៃក្ដោប សំបូរទៅដោយវីតាមីន C ដ៏អស្ចារ្យបំផុតមួយក្នុងចំណោមសារធាតុការពាររាងកាយ។ កម្រិតខ្ពស់នៃវីតាមីន C ជួយក្នុងការស្តាឡើងវិញនៃកោសិកាផលិតកោសិកាឈាមសនិងកូឡាជែន (សមាសធាតុសំខាន់សម្រាប់គ្រប់សរីរាង្គសំខាន់ៗ) ។
    4. ពង្រឹងឆ្អឹង៖ អាហារនេះសម្បូរទៅដោយវីតាមីន K ដែលជួយពង្រឹងឆ្អឹងជួយក្នុងការផលិតប្រូតេអ៊ីនដែលធ្វើនិយតកម្មរបស់ឆ្អឹង។ វីតាមីន K មានប្រយោជន៍ក្នុងការបង្ការជំងឺពុកឆ្អឹង។
    5. កាត់បន្ថយការរលាក៖ ស្ពៃក្ដោបផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលត្រូវបានគេស្គាល់ថាជាភ្នាក់ងារប្រឆាំងនឹងការរលាក។ ការទទួលទានវាជាប្រចាំជួយកាត់បន្ថយការឈឺចាប់ឆ្អឹងខ្នងក្នុងផ្នែករលាកនៃរាងកាយរបស់យើង។
    6. ទប់ស្កាត់ជំងឺមហារីក៖ យោងតាមការស្រាវជ្រាវមួយចំនួនអង់ទីអុកស៊ីដង់មានឥទ្ធិពលដល់ឆ្អឹងខ្នងមានសមត្ថភាពបំផ្លាញរ៉ាឌីកាល់សេរីដែលជាកត្តាសំខាន់អភិវឌ្ឍកោសិកាមហារីក។
    7. ធ្វើអោយសុខភាពបេះដូងប្រសើរឡើង៖ ដោយសារតែជាតិសរសៃខ្ពស់មានអត្ថប្រយោជន៍ខ្លាំងសម្រាប់សុខភាពបេះដូង។ ជាតិសរសៃការពារការជះឥទ្ធិពលអវិជ្ជមាននៃកូលេស្តេរ៉ុលនៅក្នុងសរសៃឈាមអាក់ទែរដែលមានសារៈសំខាន់ណាស់ក្នុងការការពារជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។
    8. ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវចក្ខុនិងសុខភាពស្បែក៖ វីតាមីនA មានអត្ថប្រយោជន៍ខ្លាំងចំពោះចក្ខុនិងស្បែករបស់យើង។ ស្ពៃក្ដោបគឺជាប្រភពវីតាមីនសំបូរបែប វីតាមីននេះជួយកាត់បន្ថយជំងឺភ្នែកនិងជំងឺភ្នែកឡើងបាយ។ វីតាមីនAជួយកាត់បន្ថយភ្នែកឡើងក្រហមនិងស្នាមជ្រួញ។


Post a Comment

0 Comments